Achmea+ondersteunt+asbestsanering+LTO
© Nieuwe Oogst

Achmea ondersteunt asbestsanering LTO

Verzekeraar Achmea gaat het stimuleringsprogramma Asbestveilige agrosector van de LTO-organisaties financieel ondersteunen.

LTO-bestuurder Siem Jan Schenk, die destijds met voormalig staatssecretaris Joop Atsma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu afspraken maakte over asbestsanering, is blij met de steun van Achmea voor het LTO-programma Asbestveilige agrosector.

Sanering is een verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf, benadrukte Schenk. Met het programma helpt LTO om de asbestsanering gemakkelijker te maken. Zo zijn landelijke en regionale informatiecentra ingericht om leden te ondersteunen.

Begeleiding

Individuele agrarisch ondernemers krijgen begeleiding en in veel gevallen besluiten groepen ondernemers samen op te trekken: inkoop en uitvoering worden dan collectief georganiseerd.

Alle provincies openen dit jaar voor boeren en tuinders een subsidieregeling voor het verwijderen van asbest in combinatie met het leggen van zonnepanelen. Atsma stelde, in overleg met LTO Nederland, in totaal 20 miljoen euro beschikbaar.

100 miljoen

Naar schatting ligt er nog ruim 100 miljoen vierkante meter asbest op daken en gevels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer