Asbestsubsidie+over+in+Gelderland
© john claessens

Asbestsubsidie over in Gelderland

Boeren en tuinders in Gelderland tonen weinig belangstelling voor de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De provincie heeft nog 2 miljoen euro te besteden.

Om snelheid te brengen in het saneren van de asbestdaken en het opwekken van groene energie verruimt Gedlerland de subsidieregeling per 1 juli. Naast actieve agrarische ondernemers komen dan ook particuliere bezitters van voormalige agrarische bebouwing in aanmerking voor subsidie.

Voor alle deelnemers wordt de vergoeding verhoogd naar 4,50 euro per vierkante meter te saneren asbestdak. De minimale oppervlakte die gesaneerd moet worden is verlaagd naar 250 vierkante meter.

Verplicht

De deelnemers zijn verplicht om een zonnepaneleninstallatie op het dak te installeren met een capaciteit van minimaal 5.000 wattpiek. Dit komt in de praktijk overeen met een jaarproductie van 4.500 kilowattuur.