GroenLinks%3A+asbest+in+kassenschroot
© gemeente Westland

GroenLinks: asbest in kassenschroot

Tienduizenden tonnen kassenschroot, met daarin asbest, zouden niet op correcte wijze zijn verwerkt. De Zuid-Hollandse fractie van GroenLinks heeft hierover 'verontrustende signalen' ontvangen.

Statenlid Alfred Blokhuizen van GroenLinks heeft over de kwestie inmiddels vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Staalbedrijf NedStaal, verantwoordelijk voor de verwerking, zou niet over de juiste vergunning en voorzieningen beschikken, meent het GroenLinks-Statenlid. 'Tienduizenden tonnen kassenschroot, met daarin asbest, zouden niet op correcte wijze zijn verwerkt.'

De afgelopen tientallen jaren zijn in Zuid-Holland veel oude kassen gesloopt. Het schroot van deze kassen is inmiddels al lang afgevoerd en verwerkt.

Vergunning

GroenLinks wil van het provinciebestuur weten of zij aan NedStaal een vergunning heeft verleend voor de verwerking van asbesthoudend schroot.

Milieuwoordvoerder Berend Potjer: 'Mocht NedStaal inderdaad over deze vergunning beschikken dan willen wij heel graag weten welke maatregelen er zijn genomen om de risico’s voor de volksgezondheid te voorkomen. Want wat ons betreft staat de gezondheid en veiligheid van inwoners in Zuid-Holland altijd voorop.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer