RFC richt kenniscentrum zuivel in China op

Wageningen UR, FrieslandCampina en China Agricultur University gaan een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum ter verbetering van Chinese zuivel oprichten.

RFC+richt+kenniscentrum+zuivel+in+China+op
© Twitter

De partijen ondertekenden gisteren een overeenkomst voor het Sino-Dutch Dairy Development Centre. Dit gebeurde in het bijzijn van minister-president Mark Rutte.

Veiligheid

Het centrum richt zich op het verbeteren van de productiviteit, de veiligheid en het kwaliteitsniveau van de logistieke zuivelketen in China.

De Chinese zuivelsector staat volgens FrieslandCampina voor grote uitdagingen. China heeft te maken met een toenemende vraag naar zuivelproducten. Tegelijkertijd noopt de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond tot een versnelde omvorming van de zuivelsector van een op kwantiteit naar een op kwaliteit georiënteerd model.

Grootste zuivelmarkt

Cees ‘t Hart van FrieslandCampina: 'China is op weg om ’s werelds grootste en belangrijkste zuivelmarkt te worden. Het is daarom van belang dat de mogelijkheden om op een veilige manier meer melk van de hoogste kwaliteit te produceren ten volle worden benut.'

'De Nederlandse ‘van gras naar glas’-aanpak vormt de basis van onze garantie op veiligheid en kwaliteit', stelt 't Hart. 'Om deze aanpak tot een succes te maken is nauwe samenwerking tussen overheden, universiteiten en het bedrijfsleven van essentieel belang.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer