Koningin+opent+nieuw+zuivelcentrum+RFC
© FrieslandCampina

Koningin opent nieuw zuivelcentrum RFC

Koningin Maxima opende vanmorgen het FrieslandCampina Innovation Centre van Royal FrieslandCampina (RFC) in Wageningen. Via het 18.000 vierkante meter tellende gebouwencomplex wil de zuivelcoöperatie de wereld veroveren met innovaties.

De opening stond in het teken van innovatie en het wereldvoedselvraagstuk. Dit omdat 16 oktober door de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereldvoedseldag.

FrieslandCampina brengt in het nieuwe Innovation Centre haar internationale kennis op het gebied van onderzoek en ontwikkeling samen. Het transparante en met tal van duurzame snufjes ingerichte research- and developmentcomplex bestaat uit laboratoria, ruimtes voor smaaktesten, een proeffabriek, facilitarie ruimtes en kantoren. Ook is er een 'ervaringscentrum' met innovatiekeuken en proefbakkerij, waar bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de hele wereld producten kunnen proeven, ruiken en voelen.

State of the art

Cees ’t Hart, ceo FrieslandCampina: 'FrieslandCampina beschikt nu over een ‘state of the art’ innovatiecentrum. brengen. We zijn ervan overtuigd dat we nog meer eiwitten, vitaminen en mineralen uit melk kunnen halen om de groeiende wereldbevolking te voorzien van essentiële voedingsstoffen.'

Kofi Annan, oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties, riep FrieslandCampina in een videoboodschap op haar grote netwerk, wereldwijde aanwezigheid en kennis in te zetten op het terrein van voedselzekerheid en duurzaamheid. 'Als FrieslandCampina kunt u een cruciale bijdrage leveren om wereldwijde honger te verlichten.'

450 werkplekken

Het FrieslandCampina Innovation Centre biedt ruimte aan 450 werkplekken, waarvan 350 voor onderzoek en ontwikkeling. Het centrum staat op de campus van Wageningen Universiteit en vergde een investering van 65 miljoen euro. Daarvan betaalde de projectontwikkelaar 30 miljoen euro en RFC 35 miljoen euro.

Naast het nieuwe Innovation Centre in Wageningen opende FrieslandCampina in september van dit jaar een Development Centre in Singapore geopend dat zich richt op de ontwikkeling van zuiveldranken en kindervoeding, toegespitst op de Aziatische consument. Het Development Centre in Singapore vormt de verbinding van het Innovation Centre in Wageningen met de Aziatische markt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer