Stichting wil procedure tegen Agrico

De stichting die de gedupeerde leden van Agrico vertegenwoordigt, is van plan om via de Ondernemingskamer een enqueteprocedure tegen de aardappelcoöperatie op te starten.

De stichting is opgericht na het besluit van Agrico om te stoppen met de teelt en afzet van consumptieaardappelen en deze activiteiten over te doen aan Aviko Potato. De leden van de stichting twijfelen aan de rechtmatigheid van de wijze waarop Agrico afscheid van hen heeft genomen.

Een enqueteprocedure heeft formeel als doel om vast te stellen of sprake is van wanbeleid binnen in dit geval een coöperatie. De Ondernemingskamer, als onderdeel van het Gerechtshof in Amsterdam, kan een onderzoek instellen naar de gang van zaken.

Geen duidelijkheid

Volgens de stichting wil de raad van beheer van Agrico ondanks herhaaldelijk verzoek maar steeds geen duidelijkheid geven over hoe het besluit om stoppen met consumptieaardappelen tot stand is gekomen. In een persbericht zegt de stichting zich gedwongen te voelen om de enqueteprocedure te starten.

De stichting startte afgelopen voorjaar met zo'n 60 leden en vertegenwoordigt inmiddels meer dan 10% van de leden van de coöperatie Agrico.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer