Franse prijs Agrico-aardappelen

Agrico-aardappelen Gourmandine en Ditta zijn in Parijs onderscheiden met de Franse kwaliteitsonderscheiding ‘Saveur de l’Année 2013’.

Franse+prijs+Agrico%2Daardappelen
© Agrico

In de categorie aardappelen, groenten en fruit vinden Franse consumenten de Gourmandine wederom de lekkerste aardappel. Het is de derde keer dat de aardappel de prijs in de wacht sleept. In 2012 en in 2009 werd het culinaire ras ook al onderscheiden.

Naast Gourmandine viel dit jaar ook de biologische Ditta in de prijzen. In de biologische tak mag dit ras zich in 2013 eveneens 'Saveur de l’Année' noemen. Agrico is bijzonder verheugd met deze beloning, omdat het gaat om een waardering door de consument.

Beoordeling

Gourmandine en Ditta zijn op basis van 4 criteria beoordeeld: uiterlijk, geur, textuur en smaak. Daarnaast was er sprake van een algehele beoordeling. Op een tienpuntsschaal scoorde Gourmandine een 7,5.

Ook Ditta bio werd goed beoordeeld. Op de tienpuntsschaal scoorde het ras een 8,2. Enkele deelnemers over Ditta: 'Ik hou van deze smaak voor een aardappel en de prachtige kleur', 'Mooie kleur, niet melig, vaste smaak' en 'Lekkere geur, zachte neutrale smaak'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer