Gedupeerde telers Agrico verenigen zich

Een groep van zo’n 60 voormalige friettelers van Agrico heeft gisteren een stichting opgericht voor bundeling van de belangenbehartiging.

Gedupeerde+telers+Agrico+verenigen+zich
© Nieuwe Oogst

Doel van Stichting belangenbehartiging leden industrieteelt is uitzoeken of het afstoten van de frietactiviteiten door Agrico op een rechtmatige manier is gebeurd. Bij de voormalige telers bestaat ernstige twijfel over de procedure die leidde tot het besluit om de frietactiviteiten over te hevelen naar Aviko.

De stichting geeft in een persverklaring aan dat keer op keer Agrico om een toelichting en opening van zaken is gevraagd. Tot op heden kwam de coöperatie blijkbaar niet met een bevredigend antwoord. Berichten over compensatieregelingen voor de friettelers lijken daarbij alleen maar averechts te werken.

Kwestie voor rechter

De nieuwe stichting gaat de belangen van de grote groep kritische Agrico-telers bij elkaar brengen. Uiteindelijk wil de stichting de leden na het afscheid van Agrico krijgen waar ze recht op hebben. De eerste actie is voorbereidingen treffen om de kwestie door de rechter te laten beoordelen.

Ondertussen biedt de nieuwe stichting alle voormalige friettelers, die zich gedupeerd voelen door Agrico, de gelegenheid om zich aan te sluiten. Zij kunnen dat doen door zich aan te melden via: gedupeerdetelersagrico@solcon.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer