Prognoseprijs pootgoed Agrico € 28

De gemiddelde prognoseprijs van Agrico over alle rassen in de gangbare maten en de klassen S tot en met A voor oogst 2011 bedraagt € 28 per 100 kilo.

Prognoseprijs+pootgoed+Agrico+%E2%82%AC+28
© Optima Foto

Agrico maakte afgelopen weekend de prognoseprijs bekend aan de leden. Volgens de aardappelcoöperatie kenmerkte het seizoen zich door een lage zetting en een grove sortering van het pootgoed. De te verkopen hoeveelheid per hectare was daardoor ongeveer 10% lager.

Ondanks de slechte prijzen van consumptieaardappelen in grote delen van de wereld was de vraag naar Nederlands pootgoed zeker overzee erg goed, meldt Agrico. De rassen bestemd voor deze landen werden dan ook vlot verkocht voor goede prijzen.

Niet uitverkocht

In Zuid-Europa was de vraag duidelijk lager, evenals in de grote teeltgebieden van Europa. Naar Oost-Europa is duidelijk minder verkocht. Enkele rassen die erg afhankelijk zijn van Oost-Europa, raakten dan ook niet uitverkocht.

De gemiddelde prijs van € 28 resulteert uiteindelijk in een gemiddelde financiële hectareopbrengst voor pootgoed van net iets meer dan € 10.000. Agrico komt in juli met de definitieve prijs voor het pootgoed van oogst 2011.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer