Agrifirm+concentreert+graanopslag
© Nieuwe Oogst

Agrifirm concentreert graanopslag

Agrifirm gaat de graanopslag centraliseren. De onderneming heeft nu 15 panden voor graanopslag en bouwt dit in 3 jaar af naar 5. Ook het aantal distributiecentra gaat terug naar 5. Nu zijn er 40 afhaalpunten.

Het voornemen van Agrifirm Plant is in 2013 en 2014 jaarlijks 5 opslaglocaties voor graan te sluiten. In 2015 werkt Agrifirm Plant vanuit 5 graanlocaties: Burgerveen, Biddinghuizen, Delfzijl, Langeweg en Zeewolde.

Algemeen directeur Drees Beekman: 'Het aantal graanpanden bouwen we af. Voor extra opslagcapaciteit gaat Agrifirm Plant samenwerken met Graansloot Kampen, een op- en overslag bedrijf.' Graansloot Kampen creëert een opslagcapaciteit van 130.000 ton.

Distributiecentra

Agrifirm heeft daarnaast het voornemen om het aantal distributiecentra af te bouwen en in 2016 te werken vanuit 5 locaties: Emmeloord, Hoogezand, Langeweg, Son en Utrecht.

Beekman. 'Wij hebben gekozen voor het bezorgen van producten in plaats van dat klanten zelf afhalen. Hierdoor kunnen we kostenverlagingen realiseren die leiden tot een beter resultaat op het boerenerf.'

Nieuwe service

Agrifirm Plant introduceert een nieuwe service, zodat binnen enkele uren na bestelling producten bij de klant zijn. 'Wij begrijpen dat telers niet alles kunnen plannen en dat spoed soms noodzakelijk is', zegt Beekman.

De plannen zijn voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Agrifirm Plant. Het beleid van graaninname op de locaties in de regio verandert niet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer