Nieuwe+fungiciden+in+tarweproef
© Nieuwe Oogst

Nieuwe fungiciden in tarweproef

In een tarweproef bij PPO in Lelystad vergelijkt Agrifirm Plant de werking van een nieuwe generatie fungiciden met de middelen voor ziektebestrijding die graantelers al langer gebruiken.

De carboxamiden, onder meer middelen op basis van de werkzame stof boscalid, worden veelal gezien als opvolgers van de strobilurinen. Voorbeelden zijn Imtrex Duo van BASF en Skyway van Bayer.

Fabrikanten Syngenta en Dupont hebben vergelijkbare producten in de koker zitten, maar die middelen hebben nog geen toelating.

Bestrijdingsresultaten

In de proef van Agrifirm Plant laten de nieuwe producten goede bestrijdingsresultaten zien, ook in lagere doseringen. In een toelichting vertelt Jan-Eric Geersing van Cebeco Agrochemie dat met name het middel Skyway ook nog een redelijke nevenwerking heeft op aarfusarium.

'Net als de strobilurinen hebben ook de carboxamiden een duidelijk vergroenend effect, daardoor komt de rijping later op gang', geeft Geersing aan. Hij was gisteren één van de rondleiders tijdens de Relatiedag van Agrifirm Plant in Lelystad.

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer