Nieuwe fungiciden in tarweproef

In een tarweproef bij PPO in Lelystad vergelijkt Agrifirm Plant de werking van een nieuwe generatie fungiciden met de middelen voor ziektebestrijding die graantelers al langer gebruiken.

Nieuwe+fungiciden+in+tarweproef
© Nieuwe Oogst

De carboxamiden, onder meer middelen op basis van de werkzame stof boscalid, worden veelal gezien als opvolgers van de strobilurinen. Voorbeelden zijn Imtrex Duo van BASF en Skyway van Bayer.

Fabrikanten Syngenta en Dupont hebben vergelijkbare producten in de koker zitten, maar die middelen hebben nog geen toelating.

Bestrijdingsresultaten

In de proef van Agrifirm Plant laten de nieuwe producten goede bestrijdingsresultaten zien, ook in lagere doseringen. In een toelichting vertelt Jan-Eric Geersing van Cebeco Agrochemie dat met name het middel Skyway ook nog een redelijke nevenwerking heeft op aarfusarium.

'Net als de strobilurinen hebben ook de carboxamiden een duidelijk vergroenend effect, daardoor komt de rijping later op gang', geeft Geersing aan. Hij was gisteren één van de rondleiders tijdens de Relatiedag van Agrifirm Plant in Lelystad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer