Melkveehouders willen de zon 'vangen'

Van de Nederlandse melkveehouders heeft 1 op de 5 plannen om te investeren in zonnepanelen. In 2011 was dit ongeveer 1 op 6. De investeringsbereidheid in windmolens is stabiel, terwijl de interesse in biogas meer dan gehalveerd is.

Dit zijn enkele uitkomsten van de jaarlijkse RundveeScanner van AgriDirect. Hiervoor zijn alle Nederlandse melkveehouders met tenminste 30 koeien telefonisch benaderd met vragen over onder andere toekomst- en investeringsplannen.

Regionale verschillen

Op regionaal niveau zijn verschillen in investeringsbereidheid waarneembaar. Melkveehouders in Flevoland spannen de kroon met ruim 26% investeringsplannen in zonnepanelen en bijna 5% in een windmolen.

Melkveehouders in Limburg zijn het minst geneigd te investeren in een vorm van alternatieve energie (17%), gevolgd door Noord-Brabant (18%).

Lopen flink achter

Ongeveer 3,3% van de Nederlandse melkveehouders heeft inmiddels zonnepanelen op het dak van de stal of een ander gebouw.

Daarmee lopen ze een flink stuk achter op onze Ooster- en Zuiderburen. Daar heeft respectievelijk 48% en 22% van de melkveehouders met tenminste 50 koeien zonnepanelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer