Eerste zonnepanelen geplaatst in Espel

Bij de familie Keizer in Espel zijn vanmiddag de eerste zonnepanelen geplaatst die via het LTO Noord-project 'Vraagbundeling zonnepanelen' zijn aangeschaft.

Eerste+zonnepanelen+geplaatst+in+Espel
© Nieuwe Oogst

LTO Noord is in de herfst van 2011 gestart met het project 'Vraagbundeling zonnepanelen'. Doel van het pilotproject was om door collectieve aankoop van zonnepanelen te besparen op de aankoopkosten.

De provincies Flevoland en Overijssel waren proefgebieden voor dit project, waarin verschillende partijen binnen LTO Noord samenwerken. Circa 150 boeren hebben zich aangemeld voor het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen.

Leverancier Atama kwam als beste uit de bus met de offerte en de prijs/kwaliteitsverhouding. Vanaf april is nu al 90 procent van de boeren bezocht voor een advies op maat.

Stroomvoorziening

Wiebe Keizer, melkveehouder in Espel, had al meerdere offertes voor zonnepanelen opgevraagd toen hij hoorde van het LTO Noord-project. 'Daar ben ik toen direct op ingesprongen', vertelt Keizer. 'De zonnepanelen voorzien voor 3/4 in de totale stroomvoorziening op ons bedrijf.'

De 228 zonnepanelen worden geplaatst op de bewaarloods van Keizer, die wordt verhuurd. De stroom wordt gebruikt in het melkveebedrijf van Keizer. Bij gelijkblijvende stroomprijzen hoopt hij binnen 7 tot 8 jaar de investering te hebben terugverdiend.

Andere provincies

De inschrijving voor de 2e ronde van het www.vraagbundelingzonnepanelen.nlproject is sinds 1 maart 2012 open voor LTO Noord-leden in alle LTO Noord-provincies.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer