Minimaal+70+nge+voor+zonnepanelen
© Nieuwe Oogst Luijmes

Minimaal 70 nge voor zonnepanelen

Boeren die mee willen doen aan de Gelderse subsidieregeling rond verwijdering van asbest en plaatsen van zonnepanelen moeten een bedrijfsgrootte van minimaal 70 Nederlandse grootte-eenheid (nge) hebben.

Dat bleek gisteravond tijdens de voorlichtingsavond Groen voor Grijs van gemeente Oude IJsselstreek in Voorst. Wel maakt provincie Gelderland nog een duidelijk voorbehoud rond de subsidieregeling asbest van het dak en zonnepanelen op het dak.

De regeling is nog niet officieel van kracht en moet nog door de Gelderse Staten worden goedgekeurd.

Maximale subsidie

Verder geldt er waarschijnlijk een subsidie van € 0,35 per nl.wikipedia.org/wiki/WattpiekWattpiek en een maximale subsidie voor het plaatsen van de zonnepanelen van € 20.000 per bedrijf.

Ook moet een boer minimaal het dubbele van de te leggen vierkante meters zonnepanelen aan asbestdak saneren en dient hij voor minimaal 15 kiloWattpiek aan panelen te leggen. Dit komt overeen met ruim 100 vierkante meter aan zonnepanelen.

Verwijderen

De subsidie geldt alleen voor de zonnepanelen en niet voor het verwijderen van de asbest. Die moet de boer zelf bekostigen. De regeling moet binnen een aantal weken van kracht zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer