150+LTO+Noord%2Dleden+kopen+zonnepanelen
© Hans Dijkstra

150 LTO Noord-leden kopen zonnepanelen

Zo'n 150 LTO Noord-leden kopen via het project 'Vraagbundeling zonnepanelen' voor ruim 5 megawattpiek aan zonnepanelen in. Vandaag is hiervoor in Wageningen een overeenkomst getekend.

Directeur Ton van Vuren van LTO Noord zei bij de ondertekening zeer tevreden te zijn over de uitkomst van dit pilotproject. 'Na deze ondertekening begint het eigenlijk pas. Het is een grote stap in de verduurzaming van de agrarische sector.'

Leverancier Atama Solar Energy in Elst bleek naar een uitgebreide aanbestedingsronde de beste voorwaarden te bieden. Volgende week start Atama met bedrijfsbezoeken en het opstellen van bedrijfsoffertes bij de 150 LTO Noord-leden die zich tot nu toe hebben aangemeld. Met de collectieve inkoop besparen zij ruim 25% in vergelijking met een individuele aankoop.

Er komt een nieuwe ronde voor LTO Noord-leden met belangstelling voor dit project. Zij kunnen zich aanmelden via www.vraagbundelingzonnepanelen.nl www.vraagbundelingzonnepanelen.nl.

Rendabel

Doel van 'Vraagbundeling zonnepanelen' is het grootschalig inkopen van zonnepanelen door LTO Noord-leden waarmee een investering in zonne-energie zonder subsidie rendabel gemaakt kan worden. Naast de Vereniging LTO Noord zijn ook LTO Commerce, LTO Noord Advies en Projecten LTO Noord betrokken. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door LTO Noord Fondsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer