Landbouw uit Friese natuurnota

Provincie Fryslân haalt het hoofdstuk over de landbouw uit de Nota Natuur en Landelijk Gebied. Provinciale Staten namen vanmiddag bij de behandeling van de nota een motie van die strekking aan.

Provinciale Staten stemden verder wel in met de Nota Natuur en Landelijk Gebied. De discussie ging vooral over de ambitie van de provincie: kiezen voor een uitgeklede invulling van de EHS of kiezen voor het Griene Manifest, een breed gedragen overeenkomst tussen organisaties (waaronder LTO Noord) over de invulling van het landelijk gebied.

Het werd uiteindelijk een tussenvorm, waarbij de mogelijkheid voor ecologische verbindingen open blijft.

Ganzendruk

Alle fracties uitten hun zorgen over de toenemende ganzendruk, maar concrete toezeggingen werden er niet gedaan. Gedeputeerde Johannes Kramer komt eind dit jaar met beleid, beloofde hij.

Weidevogels

Ander zorgpunt van de Statenleden zijn de weidevogels. Friesland is hiervoor een belangrijke provincie en moet dit ook blijven, vinden de bestuurders. Daarom pleiten ze voor meer regie en coördinatie door de provincie. De provincie komt ook op dit punt nog met een aparte notitie over ‘weidevogellandschappen’.

Ida Hylkema

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer