NFW duikt in particulier natuurbeheer

Het beheer van natuur op agrarisch land in de Noordelijke Friese Wouden krijgt een impuls met de oprichting van een nieuwe stichting.

NFW+duikt+in+particulier+natuurbeheer
© NFW

Stichting Particulier Natuurbeheer Noardlike Fryske Wâlden wil in Noordoost-Friesland grond verwerven en uitgeven aan leden van agrarische natuurverenigingen voor particulier natuurbeheer. Daarmee wil de stichting natuurdoelen realiseren. De stichting is deze week officieel van start gegaan.

Het initiatief voor de oprichting van de stichting komt van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), een koepelorganisatie van 6 agrarische natuurverenigingen.

Verbreden

Volgens NFW-voorzitter Douwe Hoogland past het beheer van gronden binnen de doelstellingen van de bij de NFW aangesloten verenigingen. 'De nieuwe stichting verbreedt en versterkt het particulier natuurbeheer, waar onze verenigingen ook voor staan.'

Volgens voorzitter Maaike Prins biedt de stichting de boeren verschillende voordelen. 'Leden van agrarische natuurverenigingen krijgen de eerste keus om grond te pachten. Het financiële voordeel komt voort uit de lage overheadkosten van de stichting.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer