BoerenNatuur+waarschuwt+Frysl%C3%A2n
© Persbureau Noordoost

BoerenNatuur waarschuwt Fryslân

BoerenNatuur is ernstig teleurgesteld in de Nota Natuer en Lanlik Gebiet van provincie Fryslân. De bond van agrarische natuurverenigingen heeft Provinciale Staten een brief gestuurd.

De nota geeft volgens www.boerennatuur.nlBoerenNatuur niet de gehoopte en verwachte duidelijkheid over de toekomst van het agrarisch natuurbeheer.

'De provincie lijkt zich van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer en de agrarische natuurverenigingen (ANV's) af te keren', reageert secretaris Nerus Sytema van BoerenNatuur.

Gebrek aan waardering

'De ANV’s hebben de laatste jaren flinke vooruitgang geboekt in het behoud van de weidevogels en het kleinschalige woudenlandschap. Maar daar wordt in de nota met geen woord over gerept. De ANV’s ervaren dit als een gebrek aan waardering en respect'.

BoerenNatuur vraagt de provincie om met het rijk afspraken te maken voor het continueren van subsidies. Die afspraken ontbreken nu. Hierdoor dreigt het agrarisch natuurbeheer bij de overgang van provincie naar het rijk tussen de wal en het schip terecht te komen.

Einde weidevogelbeheer

Sytema: 'In het ergste geval betekent dit dat er per 1 januari 2014 een abrupt einde komt aan het agrarische weidevogelbeheer in Fryslân.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer