Varkenshouderij wil verder uitbreiden

Bijna 40% van de varkenshouders met een gesloten bedrijf had in 2011 plannen om verder uit te breiden. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van AgriDirect naar investerings- en opvolgingsplannen.

De sector ‘intensieve veehouderij met een gesloten bedrijf’ liet een daling van 3,4% zien als het gaat om uitbreidingsplannen. Daar tegenover staat dat deze sector met 38,2% van de bedrijven nog altijd de meeste uitbreidingsplannen heeft.

De sectoren die daarna volgen zijn die van de ‘fokzeugen’ met 35,3% (in 2010: 35,2%) en van het ‘melkvee’ met 33,9% (in 2010: 33,5%). Zo blijkt uit het onderzoek dat AgriDirect jaarlijks uitvoert naar investerings- en opvolgingsplannen van Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven.

Sectoren waar de behoefte om uit te breiden het sterkst is gedaald zijn op de eerste plaats de reeds genoemde varkenshouders met gesloten bedrijf, gevolgd door houders van ‘leghennen’ met een daling van 3,2% en de houders van ‘vleesvarkens’ met een daling van 2,2%.

Weinig verandering

De stemming in de land- en tuinbouw betreffende toekomstplannen en –verwachtingen is in 2011 weinig veranderd ten opzichte van 2010. De grootste opleving is te zien in de sectoren ‘overig pluimvee’ en ‘bloembollen’.

Vooral ‘overig pluimvee’ (alles buiten ‘leghennen’ en ‘vleeskuikens’) liet de sterkste stijging zien als het om uitbreidingsbehoeften gaat ; 6,8% meer bedrijven in 2011 ten opzichte van 2010. In de bloembollensector steeg de uitbreidingsbehoefte met 3,3%.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer