Problemen+oppervlakten+Gecombineerde+opgave
© Rein Geleijnse

Problemen oppervlakten Gecombineerde opgave

Ondernemers komen bij het invullen van de Gecombineerde opgave andere perceeloppervlakten tegen dan is vastgesteld bij de beschikking van 2011.

Oppervlaktes uit de beschikking voor de bedrijfstoeslag van vorig jaar zijn niet overgenomen in de Gecombineerde opgave van dit jaar.

Het www.ltonoord.nl/content/informatiecentrumLTO Noord Informatiecentrum meldt dat een toenemend aantal ondernemers daar klachten over heeft. Uit berichten van adviseurs en accountantskantoren door heel Nederland blijkt dat het tot nu toe om meer dan 100 gevallen gaat.

'Het kan zijn dat een boer vorig 50 hectare op zijn beschikking had staan en dat er nu 48 hectare in zijn Gecombineerde opgave staat', vertelt Wiebren van Stralen van LTO Noord. Hij raadt boeren aan om de opgave goed door te kijken en niet de vooringevulde informatie zomaar over te nemen.

Onacceptabel

'Dit is onacceptabel', zegt VVD-Tweede Kamerlid Janneke Snijder. 'Ik wil volgende week duidelijkheid, anders vraag ik een debat aan met staatssecretaris Henk Bleker. Het ministerie moet zich zeer bewust zijn dat dit snel moet worden geregeld.'

Volgens Dienst Regelingen hoeft de vooraf ingevulde oppervlakte niet altijd overeen te komen met de oppervlakte die is vastgesteld in de beschikking van 2011.

'Het perceelsregister wordt doorlopende het jaar bijgewerkt', legt een woordvoerder uit. 'Wijzigingen van ondernemers, nieuwe luchtfoto’s of bij uitspraken op bezwaarschriften kunnen daartoe aanleiding geven.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer