€ 1,3 miljoen voor natuur Westerwolde

Provincie Groningen investeert sinds 2010 weer in nieuwe natuur. Ze pakt het Ellersinghuizerveld in Westerwolde als eerste aan.

Het gaat om € 1,3 miljoen voor 165 hectare in het natuurgebied Ellersinghuizerveld in Westerwolde. Het Ellersinghuizerveld biedt straks natuur met natte heide, een herstelde bosbeek en houtwallen.

Uitkijkplatform

Ook komen er recreatiemogelijkheden zoals een wandelpad, een uitkijkplatform en een parkeerplaats. Verder komt er een berging van overtollig water uit landbouwgebieden.

Minder budget

Ellersinghuizerveld is onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Westerwolde. Het is het eerste project dat herstart wordt na het sluiten van het natuurakkoord tussen rijk en provincies. Met dit akkoord is de provincie zelf verantwoordelijk voor de natuur. Provincies hebben wel veel minder budget beschikbaar.

Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg: 'Nu we minder geld beschikbaar hebben, is het extra belangrijk wat het rendement van onze investeringen is. In Ellersinghuizerveld kunnen we met relatief weinig middelen veel bereiken voor natuur, landschap en landbouw.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer