Veldhuizen: trots op resultaat

'Dat ik er trots op ben om mee te praten, klinkt zwak. Liever beïnvloed ik het proces en krijg ik politici zover waar het naar toe moet en dat is: ruimte om te ondernemen voor onze boeren en tuinders.'

Veldhuizen%3A+trots+op+resultaat
©

Dat zei voorzitter Henk Veldhuizen van LTO Noord Utrecht tijdens de Dag van LTO Noord Utrecht vrijdag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar kreeg hij de vraag of hij er trots op is bij de provinciale politiek aan tafel te zitten.

'Landelijk is het ammoniakbeleid niet opgeschoten. Daarom hebben we het in Utrecht zelf opgepakt, met als resultaat de salderingsbank waardoor 100 boeren verder kunnen', gaf Veldhuizen vervolgens als voorbeeld. 'Ook hebben we in de Bethunepolder 2 boeren geholpen. Een klein aantal, maar dat was net zo ingrijpend.'

Natuur

De Utrechtse LTO-voorman haalde ook het veelbesproken Akkoord van Utrecht aan. 'Daarin zijn stukken Ecologische Hoofdstructuur geschrapt. De grote vraag is nu waar de natuur, die er moet komen, komt te liggen. Daar heb ik zeker kopzorgen over gehad. Het is zeer ingrijpend voor boeren in het gebied.'

Voor het komend jaar richt Veldhuizen zich op de provinciale structuurvisie die vorm moet krijgen. 'Daarin wordt bepaald wat de ruimte voor ons is. Daar gaan we ons sterk voor maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer