Nieuwkoop: ‘Biedingen Noordse Buurt reëel’

Het Nieuwkoops college vindt het jammer dat LTO Noord de gesprekken heeft stopgezet, maar blijft LTO Noord wel uitnodigen, meldt zij in een reactie.

Nieuwkoop%3A+%E2%80%98Biedingen+Noordse+Buurt+re%C3%ABel%E2%80%99
©

'De gemeente houdt zich aan de afspraken die zijn gemaakt met LTO Noord', verzekert B&W van Nieuwkoop.

LTO Noord zegde eerder deze week het vertrouwen op in wethouder Trudy Venninga van Nieuwkoop. Zij voert onderhandelingen met de tuinders in de Noordse Buurt. Struikblok zijn de 'grote en onverklaarbare verschillen' van de vergoedingen om kwekers uit te kopen en bedrijven te verplaatsen.

Taxaties

Over de waarde van de grond, zegt het het Nieuwkoopse college: 'In het aankoopkader zijn geen afspraken gemaakt over het taxatiejaar waarop de biedingen zijn gebaseerd. De gemeente is hierin vrij. De gemeente heeft besloten om uit te gaan van de taxaties van 2010.'

Dat de taxaties in 2009 hoger uitpakten dan in 2010 kwam door het slechte tuinbouwjaar 2009, waardoor de marktwaarde in 2010 lager lag.

Peiljaar

Volgens de gemeente hanteert LTO Noord ten onrechte 2006 als peiljaar, het jaar dat de Wet voorkeurrecht gemeente is opgelegd. 'In 2006 zag de wereld, en ook de tuinbouwwereld, er heel anders uit qua economisch klimaat.'

'De gemeente kan er ook voor kiezen om op basis van taxaties uit 2012 te bieden. Dan zouden de biedingen echter lager uitkomen dan met de taxaties uit 2010. Van de gemeente kan niet worden gevraagd dat zij een andere dan de reële marktwaarde betaalt.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer