Bleker behoudt 3 Deltapolders

De Zuiderdieppolders op Goeree-Overflakkee, polder Zuidoord op Voorne-Putten en de Leenheerenpolder op de Hoeksche Waard blijven definitief boerenland.

Bleker+behoudt+3+Deltapolders
© Nieuwe Oogst

Ontpoldering is niet noodzakelijk, stelt staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) in een brief aan provincie Zuid-Holland.

De polders dragen niet bij aan het behalen van Europese doelen zoals Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water of als er internationale afspraken van kracht zijn. Ontpoldering is dan ook niet nodig, aldus Bleker.

Duidelijkheid

Het niet doorgaan van de ontpoldering Zuidoord, het Zuiderdiep en de Leenheerenpolder hing al enige tijd in de lucht. Echter, vanwege internationale verplichtingen kon Bleker nog duidelijkheid geven. Dat doet hij nu wel.

De Deltanatuurprojecten Beningerwaard (Bernisse), Leenheerengorzenpolder (Korendijk) en Crezeepolder (Ridderkerk) gaan wel door. Veel van deze gronden zijn al aangekocht door de provincie of er is al begonnen met de inrichting van natuur.

Ook komt er vanwege Natura 2000 natte natuur aan de noordrand van Goeree. Dit is ook nodig vanwege de aanleg van een nieuwe zoet waterkanaal voor de landbouw als de Haringvlietsluizen op een kier gaan en het Haringvliet deels zout wordt.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer