GroentenFruit Bureau wil alternatief PT

GroentenFruit Bureau roept de politiek op tot alternatieve financiering van € 1,9 miljoen voor voorlichting als de stekker uit Productschap Tuinbouw (PT) gaat.

De huidige private sectorbijdrage wordt geïnd via de productschappen. De sector investeert daarmee € 5 miljoen eigen geld in voorlichting,onder meer over gezondheid via GroentenFruit Bureau.

Door middel van uitgebreide programma's wordt de consument zo geïnformeerd over de bijdrage die groente en fruit levert aan de persoonlijke gezondheid. Deze voorlichting wordt gefinancierd door de sector zelf via collectieve heffing door Productschap Tuinbouw.

Gevolgen

Met het afschaffen van de productschappen vervalt deze voorlichting met alle gezondheidsgevolgen van dien, geeft het bureau aan. Als mensen in Nederland 2 ons groenten en 2 keer fruit per dag eten, bespaart dat jaarlijks tot € 15 miljard zorgkosten.

GroentenFruit Bureau is het expertisecentrum namens de groente- en fruitsector. Met gerichte programma's in binnen- en buitenland wordt het imago van groente en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer