Online+bloemen+kopen+niet+populair
©

Online bloemen kopen niet populair

Driekwart van de Nederlanders heeft nog nooit bloemen via internet verstuurd. Dat meldt Productschap Tuinbouw (PT).

Van alle bloemenaankopen gaat nog geen 1% via internet, zo blijkt uit het consumentenpanel van PT. Veel consumenten willen de bloemen zelf zien, voordat ze die kopen. Anderen hebben geen aanleiding om bloemen via internet te bestellen (34%) of vinden het te duur (16%).

Ervaring

Ruim een kwart van de consumenten heeft wel ervaring met online bloemen kopen. Bijna een derde van hen verstuurt bloemen voor een verjaardag en 19% zomaar, zonder speciale reden. Daarnaast sturen Nederlanders wel eens bloemen om iemand beterschap te wensen (15%) of voor een huwelijk (14%). De bloemen zijn meestal bestemd voor een vriend, vriendin of collega.

De meerderheid heeft goede ervaringen met het versturen van bloemen via internet. Zo’n 14% is minder positief. De kwaliteit viel tegen of het boeket voldeed niet aan de verwachtingen.

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer