Herkomstland+groente+niet+belangrijk
© van der Pal/Dijkstra

Herkomstland groente niet belangrijk

Mensen kopen graag verse groente uit eigen land. Dat geldt echter voor Nederlanders veel minder dan voor Duitsers en Britten. Dat blijkt uit een onderzoek van Productschap Tuinbouw.

Het grootste gedeelte van de consumenten in de 3 landen vindt vermelding van het land van herkomst belangrijk. Die groep let er ook op in de winkel, maar het is meestal niet bepalend voor de aankoop. Dan gaat het meer om kwaliteit, smaak en prijs.

Er zijn daarbij wel grote verschillen tussen de landen. Van de Nederlanders let 46% niet op het herkomstland, bij de Duitsers kijkt 18% daar niet naar en bij de Britten 33%. Voor 17% van de Nederlandse kopers van verse groente is het herkomstland bepalend. Dat is veel minder dan in Duitsland (38%) en het Verenigd Koninkrijk (26%).

Internet

Uit het onderzoek blijkt ook dat het kopen van verse groente en fruit via internet in het Verenigd Koninkrijk meer is ingeburgerd dan in Nederland en Duitsland. Van de Britten koopt 14% wel eens groente en fruit online, tegenover 2% van de Duitse consumenten en slechts 1% van de Nederlanders.

ANP

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer