Zomerkoninkje+piekt+ook+in+oktober
© Nieuwe Oogst

Zomerkoninkje piekt ook in oktober

Voor consumenten is het aardbeienseizoen grotendeels voorbij. In de supermarkten is de omzet van de rode vruchten in oktober slechts een derde van de omzet in de topmaanden juni en juli, maar de export blijft op peil.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw. Na een slappe maand september neemt de uitvoer van aardbeien in oktober weer toe. Zo bedroeg die vorig jaar in oktober 2,7 miljoen kilo, minder dan de 4,4 miljoen van juli, maar ongeveer evenveel als in juni.

Campagne

Wat in het buitenland kan, moet in Nederland ook kunnen, vinden Nederlandse aardbeientelers. Het is hen een doorn in het oog, dat aardbeien van heinde en verre de Nederlandse supermarkten binnenkomen. Ze zijn een campagne begonnen om de consument erop te wijzen dat ook het product van eigen bodem voorhanden is, en lekkerder: 'Door de korte reisafstand wordt die rijper geplukt.'
ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer