Nieuw digitaal Handboek snijmaïs

Er is een nieuw digitaal handboek snijmaïs. In het handboek zijn de meest recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten verwerkt. De inhoud van het handboek wordt jaarlijks aangepast.

Bemesting van snijmaïs is steeds meer maatwerk als gevolg van de scherper wordende gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat. Uit groenbemesters of een ondergeploegde zode kunnen veel mineralen vrijkomen door mineralisatie. Om deze maximaal te benutten is het zaak om hiermee zo goed mogelijk rekening te houden bij de bemesting.

Verder wordt het voor maïstelers steeds belangrijker om bij een uitgekiende bemesting met drijfmest dreigende tekorten aan andere elementen zoals kalium, zwavel en borium in de gaten te houden. In het hoofdstuk bemesting van het www.handboeksnijmais.nl Handboek snijmaïs staat actuele informatie over deze en andere bemestingszaken die u daarbij kunnen helpen.

Praktisch

Het Handboek snijmaïs is een praktisch digitaal handboek dat voor iedereen gratis toegankelijk is. In het handboek worden de diverse aspecten van teelt, oogst en vervoedering van snijmaïs op praktische wijze beschreven en geïllustreerd met foto’s en figuren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer