Limagrain+levert+eerste+ma%C3%AFszaad
© Limagrain

Limagrain levert eerste maïszaad

De eerste partij maïszaad voor seizoen 2012 is afgeleverd. Maïskweker Limagrain liet gisteren bij agrarisch toeleverancier VisscherHolland in het Friese Balk ruim 20 pallets LG 30.218 en Ambition lossen.

In de komende weken en maanden transporteert het zaaizaadbedrijf alleen al in Nederland zo'n 200.000 zakken LG-maïs naar de diverse handelsdepots. Grote vrachten als deze komen rechtstreeks vanuit Limagrains zaaizaadverwerkingscentra in het Franse St. Mathurin en Ennezat.

40% ingezaaid

De overige partijen vinden hun weg naar de markt via het distributiemagazijn in het Zeeuws-Vlaamse Kloosterzande. De maïskweker en marktleider denkt dat in 2012 opnieuw 40% van het (licht stijgende) landelijk areaal met LG-maïs wordt ingezaaid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  3° / 1°
  90 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  13° / 4°
  50 %
Meer weer