Nederland steunt ggo-maïs

Nederland steunt de Europese markttoelating van genetisch gemodificeerde variëteiten (ggo’s) voor gebruik in diervoeders en levensmiddelen.

Nederland+steunt+ggo%2Dma%C3%AFs
© ELI

De Europese landbouwministers stemmen deze week over het toelaten van producten die geproduceerd zijn uit een aantal genetisch gemodificeerde variëteiten maïs. Volgens de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) is de ggo-maïs getest en veilig bevonden voor mens, dier en milieu.

Dat is voor de Nederlandse regering voldoende om in te stemmen met de toelating, schrijft EL&I-staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

Resistent

Deze variëteiten zijn door genetische manipulatie resistent gemaakt tegen bepaalde typen gewasbeschermingsmiddelen. Syngenta Seeds deed 2 aanvragen voor de toelating van ggo-maïs en het Amerikaanse bedrijf Pioneer Overseas Cooperation vroeg er 1 aan.

Vele ggo-gewassen zijn al toegelaten op de Europese markt voor het gebruik in voedsel en diervoerders. Verwacht wordt dat de landbouwministers het besluit doorsturen naar de Europese Commissie. Die maakt vervolgens de toelating officieel.

Bekijk meer over:

Lees ook

'Gentech is goed'
'Gentech is goed' 15-10-2011

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer