Eerste PAS-melding Noord-Holland opgelost

Voor een eerste Noord-Hollandse PAS-melder komt een eind aan een onzekere situatie. Deze ondernemer heeft geen natuurvergunning meer nodig. Daardoor is dit bedrijf formeel niet meer in overtreding. De provincie heeft niet bekendgemaakt of het gaat om een boer of een industrieel bedrijf.

Eerste+PAS%2Dmelding+Noord%2DHolland+opgelost
© Dirk Hol

De betreffende ondernemer maakt deel uit van 167 agrarische en industriële PAS-melders in provincie Noord-Holland. Verder zijn acht andere bedrijven geïnformeerd dat zij daadwerkelijk PAS-melder zijn. Zij komen in aanmerking voor legalisatie. Dat betekent dat het Rijk en de provincie zich voor deze ondernemers inzetten om aan de juiste natuurvergunning te komen.

Eén bedrijf komt niet in aanmerking voor legalisatie, omdat het niet voldoet aan de landelijke voorwaarden voor PAS-melders. Met deze ondernemer wordt gekeken naar een mogelijke oplossing om toch een natuurvergunning te krijgen.


157 PAS-melders

Van de overige 157 PAS-melders die nog geen uitsluitsel hebben ontvangen, is hun verzoek nog in behandeling of er ontbreekt mogelijk informatie. Wanneer de beoordeling is afgerond, ontvangen ze automatisch bericht van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. .

Dit zijn de eerste uitkomsten van het zogenoemde verificatieproces. Die voert de Omgevingsdienst Noord-Holland-Noord uit in opdracht van de provincie. Van alle bedrijven die zich hebben gemeld als PAS-melder, moet worden uitgezocht of zij dat ook daadwerkelijk zijn.

De richtlijnen hiervoor hebben lang op zich laten wachten, maar zijn er nu voor een groot deel. Daardoor hebben de eerste PAS-melders duidelijkheid over hun situatie. Deze bedrijven hebben inmiddels een brief van de Omgevingsdienst ontvangen.


Eerste stap

'Deze eerste stap is gezet, waardoor de eerste tien ondernemers nu beter weten waar ze aan toe zijn', zegt gedeputeerde Jelle Beemsterboer (Landbouw en Stikstofbanken). 'Ik hoop dat we de andere ondernemers die zich als PAS-melder hebben aangemeld, ook snel meer informatie kunnen geven.

Voor de bedrijven die PAS-melder zijn, werken we hard aan een oplossing. Zo doen we ons best om met de ingestelde PAS-meldersbank stikstofruimte voor hen te krijgen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer