PAS-melder ziet na stalbrand toekomst toch positief

Bijna een jaar geleden brak er brand uit in een schuur van Maatschap van der Koppel in het Gelderse Meteren. Kees van der Koppel is PAS-melder, maar herbouwt de schuur nu toch weer. 'Ik zie het positief in en ga gewoon door', licht de vleesveehouder toe.

Van der Koppel denkt nog regelmatig terug aan de brand. 'Het was een heftige dag voor iedereen. Gelukkig raakten er geen dieren gewond. Ze liepen vanzelf de stal uit naar de wei.'

De vleesveehouder is achteraf bijzonder blij met de brandmuur tussen de schuren. 'Eerst geloofden we daar niet zo in, maar het is wel de redding geweest voor de stal ernaast.' De wederopbouw verloopt soepel. 'De vergunning was zo rond, omdat er geen onderbouw nodig was, maar alleen herbouw.'

De stal wordt multifunctioneel gebouwd, zodat er in de toekomst ook op andere manieren gebruik kan worden gemaakt door de inrichting aan te passen. 'Ondanks dat we PAS-melder zijn, zien we de toekomst positief.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer