Zeeland wil generaal pardon voor PAS-melders in de provincie

Provinciale Staten van Zeeland willen dat Gedeputeerde Staten bij de Tweede Kamer pleiten voor een generaal pardon voor PAS-melders, boeren en andere ondernemers die in de knel zijn gekomen door het stikstofbeleid van de overheid. Een motie om de PAS-melders te helpen door hen vrij te stellen van een vergunningplicht, heeft de steun van Provinciale Staten.

Zeeland+wil+generaal+pardon+voor+PAS%2Dmelders+in+de+provincie
© Provincie Zeeland

De motie is vrijdag ingediend door de fracties van CDA, BBB, VVD, JA21, ChristenUnie en SGP. In een toelichting zei CDA-fractievoorzitter Hannie Kool dat de PAS-melders al langere tijd in onzekerheid leven en dat er geen zicht op een oplossing lijkt te zijn. 'We roepen Gedeputeerde Staten op niet langer af te wachten, want het Rijk levert niet', zei Kool.

Onder meer GroenLinks-PvdA en D66 steunden de motie niet. D66-fractievoorzitter Wouter Versluijs zei dat er een opgave ligt om de stikstofuitstoot te verminderen en dat een generaal pardon voor de PAS-melders die opdracht moeilijker kan maken.


Moeilijk dossier

Gedeputeerde Wilfried Nielen (BBB) erkende dat de kwestie van de PAS-melders een 'moeilijk dossier is', dat niet eenvoudig is op te lossen. Hij voegde eraan toe dat de landsadvocaat eerder heeft geconstateerd dat het geven van een generaal pardon aan de PAS-melders een lastig verhaal is, maar dat het aan de Staten was om een motie in te dienen.

Voor GroenLinks-PvdA was de eerdere constatering van de landsadvocaat een belangrijke reden om tegen de motie te stemmen, ook al heeft de partij oog voor de problemen van de PAS-melders, zei Statenlid Ay Ling Van der Spek-Thung.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer