Zuivelboerderij Noordam maakt beste kaas van 2024

Medewerkers van Zuivelboerderij Noordam in het Gelderse Hellouw maken elke dag kaas. Jaarlijks verwerken ze 4 miljoen kilo melk tot 500.000 kilo kaas en zuivelproducten. Onlangs werd hun kaas beoordeeld als beste kaas die op de boerderij wordt gemaakt en ontvingen ze de Den Besten Cum Laude Award. 'Het was echt geweldig en een grote verrassing voor ons', zegt Ivonne Noordam. 'Er zit veel liefde en passie in en dat begint al bij onze koeien.'

In totaal zijn er 334 kazen en 236 zuivelproducten gekeurd. De kazen van Noordam gaan naar de handel en worden verkocht in hun winkel. Daar laten ze met trots zien dat ze hebben gewonnen. Noordam: 'We hebben een overjarige kaas ingestuurd. Die heeft platina gewonnen.'

Dat ze goede kaas maken, merken ze bij Noordam goed. 'We hebben meer vraag naar kaas dan dat we melk hebben. Maar we verwerken alleen de melk van onze eigen koeien tot kaas. Dat vinden wij belangrijk', zegt de ondernemer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer