Markt voor boerderijkaas stabiel in mei

Waar de prijzen voor fabriekszuivelproducten onder druk staan en zijn gedaald in de afgelopen maanden, blijft de prijs voor boerderijkaas in mei stabiel. Volgens de noteringscommissie voor boerderijkaas is de stemming in de markt goed.

Markt+voor+boerderijkaas+stabiel+in+mei
© Dirk Hol

De prijzen liggen dan ook al sinds het begin van dit jaar op hetzelfde niveau. Voor eerstekwaliteitskaas van 16 kilo ligt de prijs op 6,40 euro per kilo, voor Boeren Leidse 30+ ligt de prijs op 6,80 euro en voor Boeren Kruiden wordt 6,35 euro genoteerd.

Volgens de noteringscommissie is de aanvoer normaal en past deze goed bij de vraag op dit moment. 'Veel kaas heeft een directe bestemming en ook de oplegvoorraad dient nog te worden aangevuld', staat in een bericht van de commissie. Er is weinig belegen en oude kaas op voorraad. De vraag bij de handel is goed. De afzet loopt volgens de deskundigen ook prima, vooral in de detailhandel en marktverkoop.


Export lastig

In het supermarktsegment ziet de noteringscommissie dat het iets rustiger is. De export van de boerenkaas verloopt lastig omdat het moeilijk is de hogere prijs door te berekenen. Die handel loopt dan ook stroever. Het is volgens de noteringscommissie afwachten wat de zomer gaat brengen wat betreft het weer, 'maar kopers zijn tot nu toe trouw gebleken'. 'Dat geeft vertrouwen en de stemming op de markt is dan ook goed. De commissie heeft daarom besloten om de noteringen voor deze maand ongewijzigd te laten.'

De prijzen op de spotmarkt voor boerderijmelk laten zien dat er weinig belangstelling is voor extra melk. Het is lastig om eventuele extra melk tot waarde te brengen, concludeert de noteringscommissie.


• Bekijk ook de marktprijzen van boerenkaas

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    19° / 7°
    10 %
  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer