Veel aanmeldingen voor Holland Holstein sHow

Voor de 31ste editie van de Holland Holstein sHow op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in Leeuwarden zijn 218 zwartbonte en 94 roodbonte koeien aangemeld voor de zaterdag. Voor vrijdag zijn 140 Young Breeders opgegeven. Volgens de organisatie is dit een groot aantal.

Veel+aanmeldingen+voor+Holland+Holstein+sHow
© René Eijsink

De deelnemers aan de Young Breeders-dag moeten vroeg uit de veren. De scheercompetitie begint om 7.45 uur, gevolgd door de showmanshipcompetitie en de exterieurkeuring van de pinken. De 140 Young Breeders zijn onderverdeeld in 85 senioren, ouder dan 18 jaar, en 55 junioren. Vanaf 11 uur tot aan het eind van de middag zijn de Young Breeders te volgen vanaf de tribune.

Quim Serrabassa uit Spanje en Michael Halliwell uit het Verenigd Koninkrijk beoordelen de Young Breeders op hun verrichtingen. Aan het eind van de dag volgt de huldiging van de kampioenen. Daarna volgt de Young Breeders Sale.


Eerbied oudere dames

Bij de Holsteins op zaterdag jureert Luc Sassel uit Frankrijk en bij de Red Holsteins is Markus Mock uit Duitsland de jury. Er is een speciale rubriek waarbij koeien die meer dan 75.000 kilo melk hebben geproduceerd, in het zonnetje worden gezet.

Deze dag wordt afgesloten met een groots defilé, waarbij alle kampioenen van zowel de vrijdag als de zaterdag nogmaals in de spotlights verschijnen. Hier worden ook de algemeen kampioenen van zowel Holstein als Red Holstein bekendgemaakt.


Deze dag komen ook dochtergroepen in de ring. De eerste namen, Woody en Jacuzzi van CRV, zijn al bekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer