Steegink zegeviert in middenklasse bij rood- en zwartbont

Maatschap Steegink-Van Den Berg in het Overijsselse Okkenbroek zegevierde zaterdag in de middenklasse tijdens de HHH-show in het Friese Leeuwarden bij zowel rood- als zwartbont. Bij roodbont bracht dit bedrijf Lakeside Ups Ashtime (v. Cycle Mcgucci Jordy) in de ring. Bij zwartbont Heerenbrink Angelina (V.Devour).

Steegink+zegeviert+in+middenklasse+bij+rood%2D+en+zwartbont
© Pieter Stokkermans

Bij zwartbont was jurylid Mark Nutsford laaiend enthousiast over Angelina. Veel kracht, een fraai uier en beste benen. Het reservekampioenschap in deze klassee was voor de zware Bolleholster Solo Mae (v. Solomon) van de familie Van der Ploeg uit het Friese Wergea. Ze is voorzien van een best uier en veel balans. De eervolle vermelding in deze klasse was voor Lena 622, de krachtige Peak Hotline-dochter van maatschap Aalberts in het Gelderse Zetten.

Angelina won in haar rubriek voor Lena en de van goede benen voorziene Amvh Tanja 1103, de Mountfield Ssi Dcy Mogul-dochter van Abbink Melkveehouderij in het Overijsselse Vriezenveen.

De van een best uier voorziene Solo Mae won in haar rubriek voor de eveneens van een goed frame voorziene Het Uilenreef Charity 16 (v. Undenied) van Koevar Hendriks 1 in het Friese Koufurderrige. De 1C was hier voor Maaike 294, de Douglas-telg van Nieuwvredebest uit het Gelderse Vuren.


Jongste groep

De jongste groep in de middenklasse werd een prooi voor de sterke en melktypische Southland Sitekick Gina, de Sidekick-dochter van Southland Holsteins in het Brabantse Teteringen. Hier was de 1B voor Hbc Devour Pledge (V. Devour) van Schep Holsteins in het Zuid-Hollandse Bergambacht. De van een lange romp en vast vooruier voorziene De Wieke Undenied-Eve, een Undenied-dochter van maatschap Koster-Drost uit het Drentse Koekange, kreeg hier de 1C-plek.

Bij roodbont pakte na kampioen Ashtime de koe HBC Rager Rittle (V. Rager) van Schep Holsteins het reservelint, een koe met een vast aangehecht uier. De eervolle vermelding was voor PM Elza 222, de Jordy-dochter van maatschap Pinkert uit het Overijsselse Markelo, een koe met een sterke bovenbouw en een goed uier.

Bij Ashtime en Elza in de rubriek werd de van een open rib voorziene Johanna 39 (V. Siemers Agent-red) van maatschap Steegink-Boode uit het Overijsselse Holten derde. Na Rager Rittle was in de rubriek de 1B voor de stijlvolle M H Alana 15 (V. Rager) van Merwehoeve de Groot in het Gelderse Herwijnen. Hier was de 1C voor de van een vast achteruier voorziene Twente Dairies Incredibull Mel (V. Incredibull) van Twente Dairies in het Drentse Hooghalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer