Mattenhof Ghardala en Heerenbrink Truus 4 winnen bij oudere koeien HHH

Mattenhof Ghardala (v. Solomon) van vof Schoonhoven-Van de Wetering in het Gelderse Noordeinde heeft zaterdag tijdens de HHH-show in het Friese Leeuwarden gewonnen bij de oudere koeien zwartbont. Bij roodbont was die prooi voor Heerenbrink Truus 4, de op alle fronten correcte Big Apple-telg van maatschap Steegink-Van den Berg in Okkenbroek.

Mattenhof+Ghardala+en+Heerenbrink+Truus+4+winnen+bij+oudere+koeien+HHH
© Pieter Stokkermans

Bij zwartbont was het reservelint voor Drakkar Bulona van maatschap Stegink-Van den Berg in het Overijsselse Okkenbroek, Southland Dem Dellia 92, de Dempsey-dochter van Souhland Holsteins in het Brabantse Teteringen kreeg een eervolle vermelding. Het reservelint bij roodbont was voor Wilskracht Warsi 879, de Groenibo Bram-dochter van Abbink Melkveehouderij in het Overijsselse Vriezenveen. Giessen Cecibell 8 (V. Pitbull) van Theo van Vliet uit het Drentse Nieuwlande kreeg hier de eervolle vermelding.

Mattenhof Ghardala (v. Solomon) won haar rubriek met de uierprijs. Een koe met veel lengte en melktype. Vanwege haar uier kwam ze voor Topcross Janice 1, de Charityman-dochter van maatschap Jacobi in het Friese Garyp, die werd geroemd vanwege haar kwalitatieve vooruier,. Hier was de 1C voor de melktypische New Moore Novo 102,de Novo-dochter van maatschap Withaar-Prent uit het Drentse Nijeveen.


Powerkoe

De tweede rubriek was een prooi voor Southland Dem Dellia 92, een powerkoe met de beste uier van de rubriek. Hier was de 1B voor Mixco-dochter Rixt van de familie Altenburg in het Friese Koufurderrige, een goed gebouwde koe met veel vrouwelijkheid. Hier was de 1C voor de melktypische Giessen Charity 138, de Atwood-dochter van Theo van Vliet in het Drentse Nieuwlande.

Steegink was opnieuw succesvol in de productieklasse zwartbont. Dit keer met de keuringscrack en Lotta-Hill Shottle-dochter Drakkar Bulona, die ook het beste uier van deze rubriek heeft. Hier was het reservelint voor Goldsun-dochter Gerda 126 van melkveebedrijf De Jong in het Utrechtse Montfoort. Goldboy-dochter Lore van Abbink Melkveehouderij in Vriezenveen kreeg hier de 1C.


Roodbont

In de eerste roodbontrubriek oud was de kopposistie voor de krachtige Wilskracht Warsi 879, de Groenibo Bram-dochter van Abbink Melkveehouderij in Vriezenveen. Hier ging de 1B naar de stijlvolle Bossink Ria 212 (v. Leonidas) van melkveebedrijf Van der Kolk in het Overijsselse Wierden. Barendonk Hosteins uit het Brabantse Beers pakte hier de 1C met Barendonk Massia 7273 (v. Siemers Agent). Ze stapt vlot op de benen en beschikt over een goed uier.

In de andere roodbontrubriek oud was de 1A voor Heerenbrink Truus 4. Hier was de 1B voor Twente Daires Apple van deze vader en van Twente Daires in het Drentse Hooghalen. Een koe met een fantastich frame. De 1C was hier voor de over beste benen gaande Bossink Gerda 64, de Curtis-dochter van Van der Kolk Melkvee in Wierden.

Cecibell won in de roodbonte productieklasse voor Gansey's Anthurium, de Destry-dochter van maatschap Menkveld-De Haan in het Noord-Hollandse Lutjewinkel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer