Ophokplicht rond Biddinghuizen opgeheven

Alle beperkingen in de 10 kilometerzone rond het met vogelgriep besmette biologische leghennenbedrijf in het Flevolandse Biddinghuizen zijn vanaf vrijdag 25 augustus opgeheven. Dat geldt volgens een woordvoerder van het landbouwministerie ook voor de ophokplicht in deze zone. De ophok- en afschermplicht in de regio's 7, 10 en 19 geldt nog wel steeds.

Ophokplicht+rond+Biddinghuizen+opgeheven
© Twan Wiermans

Na de uitbraak van vogelgriep eind juli op het biologische leghennenbedrijf in Biddinghuizen werden naast alle gebruikelijke maatregelen als het transportverbod ook een ophokplicht in de 10 kilometerzone ingevoerd. Die vervalt samen met de andere beperkingen in de 10 kilometerzone.

De pluimveebedrijven rond Biddinghuizen hoeven nu niet meer vooraf een vergunning voor het verplaatsen van bijvoorbeeld broedeieren of eendagskuikens aan te vragen.


Landelijk geldt er nog altijd wel een bezoekverbod voor pluimveebedrijven. Alleen noodzakelijke bezoekers mogen, als ze het hygiëneprotocol voor bezoekers of pluimveeservicebedrijven volgen, het bedrijf bezoeken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer