Ctgb opent loket voor aanvragen van duurzamere middelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) opent voor het einde van dit jaar een loket voor aanvragen van middelen die bijdragen aan verduurzaming. Dat is een van de speerpunten voor de meerjarenstrategie 2024-2027 van het bedrijf.

Ctgb+opent+loket+voor+aanvragen+van+duurzamere+middelen
© John Oud

Het Ctgb hoopt dat hiermee dat het hiermee ook de doorlooptijden van aanvragen voor middelen en stoffen voor biociden en gewasbeschermingsmiddelen kan verkorten. Daar scoort het college slecht op en moet meer inzet op komen de komende beleidsperiode. Daarbij wil het Ctgb aanvragers van middelen een beter inzicht bieden in de status van hun aanvragen. Ook wil het Ctgb een beter inzicht in de lange termijn van gezondheidseffecten van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Signalen uit samenleving, politiek en bedrijfsleven hebben geleid tot deze speerpunten. De speerpunten werden vooraf besproken in een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van belangenorganisaties, ministeries en ngo's.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer