Ctgb trekt toelating aaltjesmiddel Vydate in

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de laatste collegevergadering besloten de toelating van het nematicide Vydate 10G in te trekken. Vorig jaar maakte toelatingshouder Corteva Agriscience al bekend dat het vooruitzicht voor herregistratie van het middel met de werkzame stof oxamyl op losse schroeven stond.

Ctgb+trekt+toelating+aaltjesmiddel+Vydate+in
© Nieuwe Oogst

Officieel vervalt de toelating van Vydate op 31 juli 2023. De opgebruiktermijn van het aaltjesmiddel staat op 31 oktober 2023. Vydate is een belangrijk nematicide en insecticide in gewassen als aardappelen, uien, suikerbieten en wortelen. Daarnaast heeft het een nevenwerking op bijvoorbeeld de uienvlieg.

Verder heeft het Ctgb besloten de toelating van de fungiciden Lieto en Sonata en het middel Vsm Abamec 18 EC in te trekken. Voor het middel Ethylene Buster heeft het Ctgb de toelating vernieuwd. De groeiregulator mag worden toegepast in afgesloten bewaarcellen met bloemisterijgewassen of tulpenbollen om ethyleenschade na de oogst te voorkomen. De bestaande toelating van het middel wordt met enkele wijzigingen verlengd.


Daarnaast zijn er twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten. Valcure mag worden toegepast als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitacea, vruchtgroenten van Solanaceae, sla, aromatische kruidgewassen, aardbei en bloemisterijgewassen. Vemaxitron wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van bieten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer