Syngenta vraagt Ctgb om intrekking toelating Ridomil Gold

Syngenta heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) gevraagd om de toelating van Ridomil Gold per 24 maart 2023 in te trekken. Dat zou moeten vanwege een onacceptabel co-formulant in de formulering.

Syngenta+vraagt+Ctgb+om+intrekking+toelating+Ridomil+Gold
© Nieuwe Oogst

Ctgb heeft de aangevraagde termijnen goedgekeurd en stelt voor de fungicide een aflevertermijn in tot 24 juni 2023. Sierteeltondernemers mogen het product met de oude samenstelling tot 24 maart 2024 gebruiken. Hiermee wordt het gebruik in het huidige seizoen afgedekt. Brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland stelt op de website wel dat een aflevertermijn van drie maanden betrekkelijk kort is.

Syngenta laat weten dat er al een aanvraag loopt voor de toelating van een nieuwe formulering, die de aangetroffen co-formulant niet meer bevat. De verwachting is dat deze nieuwe formulering wordt toegelaten voor het verstrijken van de door het Ctgb ingestelde respijttermijnen.

De gewasbeschermingsmiddelenproducent wijst nog wel op een belangrijke wijziging rondom de nieuwe formulering. 'Het gebruik van de nieuwe formulering zal beperkt zijn tot de bedekte, niet-grondgebonden teelten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer