Eerste versnelde uitbreiding van toelating laagrisicomiddel

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in april voor het eerst een uitbreiding met kleine toepassingen toegelaten op basis van de nieuwe administratieve route voor laagrisicomiddelen.

Eerste+versnelde+uitbreiding+van+toelating+laagrisicomiddel
© Ctgb

Het betreffende laagrisicomiddel is het fungicide Vintec dat werkt op basis van de stof Trichoderma atroviride strain. Dit is een goedaardige schimmel die de plant beschermt tegen ziekteverwekkers. De uitbreiding door het Ctgb is gebaseerd op een eerdere toelating van dit middel uit 2018.

De nieuwe administratieve route betreft de nationale uitbreiding kleine toepassingen laag-risico (NLKUG-LR). Na de uitbreiding van de toelating kan Vintec snel voor twaalf extra toepassingen in zowel de groente- als fruitteelt beschikbaar worden gemaakt. De tijdwinst in de besluitvorming is mogelijk omdat er geen inhoudelijke risicobeoordeling wordt uitgevoerd.

Het Ctgb heeft deze procedure voor laagrisicomiddelen vanaf 1 januari 2023 mogelijk gemaakt. Volgens het college is de uitbreiding van Vintec een mooi voorbeeld van hoe dergelijke middelen snel voor de praktijk breed beschikbaar kunnen worden gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer