Vleesvarkensprijs Vion plust na wekenlange stilstand

Na de prijsstijging in Duitsland en de plus in de DCA-notering van vorige week, stijgt de vleesvarkensnotering van Vion deze week met 3 cent naar 2,41 euro. Negen weken lang stond de prijs vast op 2,38 euro inclusief btw.

Vleesvarkensprijs+Vion+plust+na+wekenlange+stilstand
© Vion

Deze prijsstijging komt er volgens Vion aan, ondanks het veel te rustige verloop van de afzet van varkensvlees. Bij die afzet loopt de slachterij door de hoge prijsniveaus tegen grenzen aan. De afzet buiten Europa staat daarbij onder druk, waardoor de afzet hoofdzakelijk binnen Europa moet plaatsvinden.

Het voorstuk, de schouder en nek, laat zich iets beter plaatsen met een betere opbrengst. De rest van de vleesonderdelen zijn prijshoudend, waarbij de slachtbijproducten onder druk staan met een prijsdaling tot gevolg.

De Zuid-Europese landen laten een vergelijkbaar beeld in de vleesafzet zien, met een onveranderde inkoopprijs. Italië laat voor de derde week op rij een prijsdaling zien.

De prijsmutatie van vleesvarkens in Duitsland wordt volgens Vion sterk gedreven door een groot overschot aan slachthaken bij alle slachterijen aldaar en staat grotendeels los van de vleesafzetmogelijkheden in Europa en daarbuiten. De Nord West-notering steeg vorige week met 5 cent naar 2,38 euro.

• Bekijk de marktprijzen van vleesvarkens en biggen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer