Varkensprijzen trekken aan

De vooruitzichten voor de varkensprijzen zijn goed. De Duitse VEZG-prijs komt uit op 2,33 euro en FarmerFriendly noteert 2,35 euro. De Duitse biggenprijs stijgt 3 euro naar 83 euro.

Varkensprijzen+trekken+aan
© Twan Wiermans

De resultaten van internetbeurs Teleporc vrijdag duiden ook op goede prijzen. Alle elf partijen, met in totaal 1.755 aangeboden varkens, werden verkocht. De prijzen varieerden van 2,43 tot 2,48 euro per kilo geslacht gewicht. De gemiddelde prijs kwam uit op 2,46 euro. Dat is een stijging van 8 cent ten opzichte van de veiling op dinsdag 21 maart.

In Nederland deed Vion er deze week 2 cent bij in de basisprijs. Die staat nu op 2,35 euro, inclusief btw. Compaxo staat op 2,09 euro en Van Rooi Meat op 2,08 euro. Gezien de ontwikkelingen in Duitsland, de FarmerFriendly-notering en op de beurs, is te verwachten dat de prijzen de komende week aantrekken.


3 euro per big erbij

De biggenprijs in Duitsland stijgt nadat die vijf weken op 80 euro stond naar 83 euro. Ook in Nederland is de biggenprijs al enige tijd stabiel. Vion noteert inclusief btw 87,50 euro. De DCA BestPigletPrice staat nog op 75,50 euro. De nieuwe DCA-noteringen voor biggen en vleesvarkens worden vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer