Vleesvarkensnotering Vion stijgt met 12 cent

De vleesvarkensnotering van Vion noteert in week 6 een stuk hoger dan een week eerder. Er komt 12 eurocent bij, waardoor de notering uitkomt op 2,15 euro per kilo geslacht gewicht.

Vleesvarkensnotering+Vion+stijgt+met+12+cent
© Varkens Archief

Volgens het Nederlandse vleesverwerkingsbedrijf is er sprake van een tweedeling in de vleesafzetmarkten. In een aantal Europese landen stijgen de inkoopprijzen sterk, terwijl deze in Azië en Amerika juist zakken. De sterke stijgingen van de inkoopprijzen zijn in de vleesverkoop volgens Vion moeilijk geheel terug te krijgen.

Vion meldt verder dat de geslachte gewichten onveranderd zijn ten opzichte van een week eerder en spreekt van een normaal aanbod van vleesvarkens. Het aanbod binnen Europa wordt groter doordat beduidend minder naar de rest van de wereld kan worden afgezet. Op de wereldmarkt komt op dit moment meer varkensvlees uit onder meer Argentinië en Brazilië tegen lagere prijzen.

• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

De notering van Vion stijgt voor de derde week op rij. Vorige week kwam er 3 cent bij en de week ervoor 7 cent. De prijs van 2,15 euro is fors hoger dan wat de markt gewend was in de afgelopen jaren. In 2021 was de prijs lange tijd 1,31 euro. Voor het laatst in de tweede helft van 2019 lag de prijs op 2,12 euro.

De prijzen zeggen echter niets over het bedrijfsresultaat bij varkensbedrijven. De kostprijzen van voer en energie zijn in de tussentijd fors gestegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer