Provincie Noord-Holland koopt grond in Polder Mijzen

In Polder Mijzen bij Ursem koopt Noord-Holland 53 hectare grond. Ruim de helft van de grond ligt in het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Een ander deel van de grond ligt daarbuiten en kan onder andere worden ingezet als ruilgrond voor boeren die nu in het NNN ondernemen.

Provincie+Noord%2DHolland+koopt+grond+in+Polder+Mijzen
© Noord-Holland

De verkopende partij heeft de provincie zelf benaderd met het aanbod de gronden te kopen. Met de aankoop is Noord-Holland weer een stap dichter bij het versterken en herstellen van de natuur in Polder Mijzen.

In Polder Mijzen en Eilandspolder loopt een gebiedsproces. In dit gebiedsproces worden de verschillende landelijke en provinciale opgaven opgepakt die daar liggen op het gebied van natuur, landbouw, water en bodemdaling, klimaat, recreatie en landschap.


• Lees ook deze reportage uit 2020: Boeren Mijzenpolder onzeker over natuurplannen provincie

In de polders liggen stukken grond die binnen het NNN liggen, maar nog een agrarische functie hebben. De provincie overlegt daarom met betrokken grondeigenaren hoe zij de toekomst van hun bedrijf zien. Door ruilgrond aan te bieden buiten het NNN kan de provincie agrarisch ondernemers ondersteunen in dit proces.

In de hele provincie lopen gebiedsprocessen om de natuur sterker te maken. Noord-Holland voert sinds 2019 actief grondbeleid om ruilgrond en gronden die binnen het NNN vallen te verkrijgen. Daarmee wil ze het NNN afronden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer