Vijf provincies roepen op tot extensief uiterwaardenbeheer

Provincies Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland willen dat Rijkswaterstaat de natuurgronden nabij de grote rivieren conform de natuurdoelen van het Natuurnetwerk Nederland gaat beheren.

Vijf+provincies+roepen+op+tot+extensief+uiterwaardenbeheer
© Vidiphoto

Dat staat in een brief van provincie Utrecht, mede namens de andere provincies, aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De uiterwaarden van de grote rivieren zijn voor een flink oppervlak eigendom van het Rijk en worden beheerd door Rijkswaterstaat.

Op grote delen van deze uiterwaarden is volgens de provincies sprake van intensief agrarisch beheer in plaats van het gewenste en vaak extensievere natuurbeheer. De brief roept op om de naar schatting 4.600 hectare rijksgrond met een bestaande Natuurnetwerk Nederland-status volgens de natuurdoelen te gaan beheren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer