Compromis kabinet: pauze stikstofbeleid om coalitie intact te houden

Het stikstofbeleid van het kabinet wordt voorlopig op een lager pitje gezet. De pauze is nodig om CDA in de coalitie te houden.

Compromis+kabinet%3A+pauze+stikstofbeleid+om+coalitie+intact+te+houden
© Dirk Hol

Volgens de NOS is dat de uitkomst van het urenlange overleg van het kabinet dat vrijdag en ook eerder deze week al plaatsvond. Het beleid komt op een lager pitje te staan zolang de coalitieonderhandelingen in de provincies voortduren. Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten vond medio maart een aardverschuiving plaats toen BBB in alle provincies de grootste partij werd. BBB heeft momenteel de lead in alle coalitiebesprekingen.

CDA wil graag deze onderhandelingen afwachten voordat er verdere stappen worden ondernomen. CDA en D66 zijn in de stikstofkwestie steeds verder tegenover elkaar komen te staan. Maar volgens de NOS kan D66 leven met het uitstel omdat die partij het behouden van de coalitie belangrijk vindt.

Later vanavond komt minister-president Mark Rutte met een toelichting. Ook volgt er nog een Kamerbrief en er wordt dinsdag in de Tweede Kamer gedebatteerd over de verkiezingsuitslag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer